top of page
variert_mat_på_restaurant

Fettutskiller

Hvis du produserer eller tilbeder mat, må du sannsynligvis ha en fettutskiller som fjerner fettet fra vannet før du slipper det ut i avløpsnettet. Virksomheter som er aktuelle for en fettutskiller er blant annet restauranter, kafeer, catering-virksomheter og produsenter av mat og drikkevarer.

 

Nordisk Vannteknikk leverer fettutskillere i ulike varianter og størrelser til konkurransedyktige priser. Uansett om plassmangel, vannstrøm eller andre behover hjelper vi deg med å finne riktig løsning for deg.

Prinsipp

Fettutskillerens jobb er å separere ut fett fra avløpsvannet til virksomheten før det slippes videre til kommunalt renseanlegg.

Hovedprinsippet for alle modellene av fettutskillerene er det samme: fordi fett har en lavere tetthet enn vann vil fettet drive oppover i tanken og danne et fettlag på toppen av vannet. Samtidig vil tyngre partikler synke til bunnen og danne et lag med slam. Utløpet for det rensede vannet er derfor plassert midt i tanken slik at kun det reneste vannet til enhver tid renner ut.

Innløpet er laget for å unngå uønskede bevegelser i vannet og dermed øker effekten av separasjonen. Fettutskillerene kan om ønskelig leveres med en rekke ekstrautstyr for automatisering av tømming og rensing av tanken.

fettutskiller_for_montering_utendørs

Mobile og nedgravbare fettutskillere

Mobile fettutskillere

De mobile fettutskillerne er kompakte, enkle å innstallere og er ment for installasjon på gulv. De er små nok til å passe gjennom vanlige dører, og egner seg derfor perfekt til små virksomheter hvor den kan installeres på et bakrom. De mobile fettutskillerene kan leveres i ulike modeller og med en rekke utstyr, deriblant en mikser og en pumpe for enklere tømming og rengjøring av tanken. Kontakt oss, så hjelper vi deg med å finne den perfekte fettutskilleren for din virksomhet!

Nedgravbare fettutskillere

De nedgravbare fettutskillerne er større og har høyere kapasitet. Disse fettutskillerne leveres med en justerbar servicesjakt som inkluderer stige og lokk for enkel tilgang til tanken. Fettutskillerne er fleksible og kan tilpasses etter hvilken størrelse du trenger, hvor dypt den skal graves ned, og hvor mye vekt lokket må tåle. Kontakt oss, så hjelper vi deg med å finne riktig fettutskiller for din virksomhet!

Oljeutskiller med prøvetaker Gulvmodell.png
grease-separator-underground-1-min.jpg

For mer informasjon og pristilbud, kontakt Espen på mobil 901 05 591, eller e-post espen@nordiskvannteknikk.no

bottom of page