Produksjon av mat- og drikkevarer fører med seg en rekke utfordringer når det kommer til behandling av prosessvannet. Prosessvannet inneholder ofte næringsstoffer og organiske stoffer som kan føre til overgjødsling, algevekst og endringer i økosystem og artsammensetningen. Derfor er det viktig å sørge for riktig behandling av prosessvannet før det slippe ut i elver, vassdrag, eller til kommunalt renseanlegg.
Matvareproduksjon
Hva gjør vi?
Nordisk Vannteknikk har lang erfaring med behandling av prosessvann fra en rekke industrielle prosesser, deriblant fra produksjon av matvarer og drikkevarer.
​
Det finnes ulike metoder for å begrense mengden næringsstoffer i prosessvannet, og ofte kombineres flere metoder for best renseeffekt. Vi hjelper deg med å finne riktig løsning for dine behov.
​
Gjennom kontinuerlig forskning og utvikling jobber Nordisk Vannteknikk med å stadig forbedre våre anlegg, og vi leverer alltid løsninger etter beste tilgjengelige teknikker (BAT).
​
​
Prosjekter
Orkla
Nordisk Vannteknikk har bygget et renseanlegg for Orkla sin fabrikk på Rygge. Fabrikken produserer ketchup, sennep og dressnger for Idun, og renseanlegget behandler prosessvann fra produskjonen.